U16: Suomi voitti Ruotsin

U16: Suomi voitti Ruotsin

21.8.2014

Suomen alle 16-vuotiaitten (1.1.1999) poikien maajoukkue kohtasi torstaina Kemissä kaksoismaaottelun toisessa osassa Ruotsin ja takoi taululle komeat 4-1 (0-1) -voittolukemat.

Suomen vastuuvalmentaja Teemu Eskola oli tehnyt seitsemän muutosta avauskokoonpanoon sitten tiistaisen Torniossa pelatun 1-1-tasapelin ja tämä näkyi hiukan hermostuneisuutena kotijoukkueen otteissa ottelun alussa.

Ruotsi pääsikin ottelussa johtoon 8. minuutilla, kun Joel Asaro puski oikealta tulleesta keskityksestä pallon ohi Johannes Luukkasen. Suomi pääsi kuitenkin nopeasti mukaan peliin ja hallitsi jo ensimmäisen puoliajan loppua. 

- Emme lannistuneet mitenkään Ruotsin maalista, vaan päinvastoin saimme paineen hyvin Ruotsin päätyyn, Eskola kertasi Palloliiton verkkosivuilla.

Tuukka Kurjella ja Saku Ylätuvalla oli kummallakin hyvä paikka tasoitukseen, mutta tauolle mentiin lukemissa 0-1.

Toisella puoliajalla Sauvosaaren yleisö sai sitten nähdä harvinaisen ilotulituksen. Pelikello näytti 52. minuuttia, kun Albion Ademi haastoi hyvin vasemmalla laidalla ja pääsi laukomaan, maalivahti torjui eteensä ja Mauro Severino iski irtopallosta tasoituksen. 15 minuuttia myöhemmin Suomi siirtyi johtoon. Ylätupa harhautteli itsensä oikealla laidalla keskityspaikkaan ja löysi Mauro Severinon, joka laukoi suoraan syötöstä illan toisen maalinsa.

Vauhtiin päästyään Suomi vyörytti hyökkäyksiään ja 74. minuutilla Serge Atakayi karkasi vasemmalla ruotsalaispuolustukselta ja laukoi takanurkkaan lukemiksi 3-1. Loppunumerot ja hattutemppunsa sinetöi Ademin keskityksestä 80. minuutilla Mauro Severino

- Toinen puoliaika oli poikien jalkapalloa parhaimmillaan, meillä oli paikkoja tehdä enemmänkin maaleja. Kansa katsomossa nautti ja kyllä 4-1-voitosta Ruotsista voi olla ylpeä. Myös pojat nauttivat niin pelissä kuin sen jälkeenkin, Eskola suitsutti.

- Toivottavasti se lähtee täältä, että alamme vähitellen ottamaan Ruotsia kiinni ikäluokka kerrallaan ja lopulta sitten kaikilla tasoilla.

Ottelun jälkeen nähtiin myös hieno seremonia, kun Mauro Severino vastaanotti aidon knallin hattutemppunsa kunniaksi Palloliiton pelaajakehityspäällikkö Hannu Tihiseltä. Tihinen itse iski aikanaan samaisella Sauvosaaren kentällä huikean pelaajauransa ensimmäisen maalin miesten tasolla - ensimmäisessä ottelussa KePS:n riveissä.

U16-ikäluokan ohjelma jatkuu syksyllä kaksoismaaottelulla Pohjois-Irlannin vieraana.

- Ensi viikolla julkistetaan joukkue sinne. Pelaajistoon tulee varmasti vaihdoksia, vaikka tämä olikin erinomainen esitys kaikilta. Haluamme kuitenkin katsastaa laajaa ryhmää pelaajia, Eskola kertoi.

Suomi - Ruotsi 4-1 (0-1)

8. 0-1 Asaro
52. 1-1 Severino Mauro
67. 2-1 Severion Mauro
74. 3-1 Atakayi
80. 4-1 Severino Mauro
Suomen kokoonpano:
Johannes Luukkanen KäPa
Niko Ronkainen OLS >> 51. Eero Hyökyvirta HJK
Olli Jääskeläinen HJK
Juho Montola TPS
Kristian Heinolainen HJK >> 73. Alex Saari TPS
Mauro Severino TPV 
Phondo Wälläri PKKU 
Marcio Severino TPV >> Valtteri Vesiaho KäPa
Jonni Stockus HJK >> Serge Atakayi FF Jaro 
Saku Ylätupa FC Espoo >> 73. Pekka Mattila TPV
Tuukka Kurki KäPa >> 51. Albion Ademi TPS

Lähde: www.palloliitto.fi