TU19-maajoukkue tasapeliin Serbian kanssa

TU19-maajoukkue tasapeliin Serbian kanssa

18.9.2017

Alle 19-vuotiaiden (1999) tyttöjen maajoukkue varmisti jatkopaikan EM-karsintalohkosta, mutta Serbiaa vastaan pelattu 1-1-tasapeli merkitsi lohkovoiton karkaamista.

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä ja kummallakin oli puolittaisia paikkoja. Suomi oli saamassa jo otetta pelistä, kun 21. minuutilla tuli kylmää vettä niskaan. Allegra Poljak laukoi Serbian johtoon ja Suomi joutui takaa-ajajaksi.

Pallonhallinta siirtyi Suomelle, mutta aivan tuhannen taalan paikkoja ei Serbian maalilla nähty.

Tauon jälkeen Suomi hyökkäsi yhä rohkeammin ja paikkojakin alkoi syntyä. Hyvätkin tilanteet valuivat kuitenkin hukkaan epätarkan viimeistelyn takia ja ottelu näytti jo päättyvän Serbian johtoon. 89. minuutilla toppari Sanni Ojanen vihdoin onnistui Jutta Rantalan antamasta kulmapotkusta.

Lopussa Suomi haki vielä voittomaalia, mutta aika loppui kesken ja Serbia vei lohkovoiton.

- Tilastot kertovat aika paljon. Meillä oli paikkoja ja vielä todella hyviä paikkoja. Niistä paikoista vain pitää myös tehdä, päävalmentaja Marianne Miettinen totesi.

- Pitää nostaa pelaajille hattua siitä, että viimeiseen sekuntiin saakka kärsivällisesti niitä paikkoja haettiin.

Ykkössijan karkaaminen oli Suomelle kuitenkin selkeästi karvas pala.

- Tiesimme etukäteen pelin kuvan. Ykkössijaa haimme ja kun emme sitä saaneet, niin kyllä tämä on pettymys.

- Toki paransimme jatkuvasti, emme kärsineet yhtään tappiota ja menimme jatkoon. Viimeiset kaksi ottelua kertoivat tämän joukkueen potentiaalista, mutta näimme samalla sen että marginaalit pienenevät koko ajan ja näissä turnauksissa tulee vastaan hyvin valmennettuja joukkueita.

EM-jatkokarsintalohkot arvotaan marraskuussa.

Serbia – Suomi 1-1 (1-0)
21. 1-0 Allegra Poljak
89. 1-1 Sanni Ojanen

Lähde: www.palloliitto.fi