Futsalin U19-poikien taistelu ei riittänyt Ranskaa vastaan

29.3.2019

Futsal U19-poikien EM-karsintaturnauksen toisen päivän ensimmäisessä ottelussa torstaina Suomen kaatanut Puola voitti Kazakstanin 5-1 (2-0) lukemin. Suomi hävisi turnauksen toisenkin ottelunsa, nyt taitavalle Ranskalle 3-5 (1-2)

Suomen ottelu alkoi murheellisesti, sillä jo seitsemän sekunnin kohdalla Ranska onnistui erinomaisesta sivurajakuviosta tekemään ottelun avausmaalin. Suomi kuitenkin toipui hyvin nopeasta takaiskusta. Ottelu eteni tasaisissa merkeissä ja molempiin päihin syntyi hyviä maalintekotilanteita. Ranska kuitenkin onnistui toistamiseen maalinteossa terävän vastahyökkäyksen päätteeksi. Mutta vajaa kolme minuuttia tästä, niin Suomen Vilho Hanni onnistui kaventamaan lukemiksi 1-2. Suomi jatkoi aktiivista pelaamista kuitenkaan onnistumatta ensimmäisellä jaksolla tasoitusmaalin teossa.

- Pelin tason kohotus eilisestä oli ihan hirvittävä. Varsinkin taistelutahto ja taisteluilme oli nyt erinomainen. Tänään nähtiin todella hyvää viihdettä. Elettiin koko sydämellä mukana, mutta niin lähellä, totesi Suomen valmennustiimistä Tomi Tuominen Palloliiton sivuilla.

Toisella jaksolla Suomen hurja yritys palkittiin. Ensin Taneli Kohonen tasoitti ottelun 2-2 lukemiin. Ranskan mentyä uudelleen maalin johtoon Hanni onnistui toistamiseen maalin teossa ja taas ottelu oli tasan. Yli kolmesataapäinen yleisökin syttyi hienosti joukkueiden upeasta taistelusta, mutta hienosta illasta huolimatta Ranska syötti lopuksi isännille karvasta kalkkia. He siirtyivät taas maalin johtoon ja Suomen yrittäessä vimmatusti tasoitusta Ranska ratkaisi ottelun edukseen viimeisellä minuutilla tehdyllä maalilla. Tämä maali oli ranskalaisille tärkeä, sillä nyt heille riittää EM-lopputurnauspaikkaan tasapeli lauantain ottelusta Puolaa vastaan. Suomen kohtaloksi jää taistella karsinnan kolmannesta sijasta Kazakstania vastaan lauantain iltaottelussa.

- Ekana on mielessä suuri pettymys tuollaisen pelin jälkeen. Oltiin siinä mukana ihan loppuun asti. Olisi pitänyt kääntää meille, mutta Ranska käänsi pelin itselleen. Uskon, että jokainen jätkä on motivoitunut lauantain peliin näyttämään mistä meidät on tehty ja ottaa se turnauksen avausvoitto, kehuu kapteeni Otto Jukko hienoa joukkuettaan.